Ет және қазақтың ет деликатестері стандарттары. Қайдан алуға болады?
Жылқы етінен дайындалған деликатестер: қазы, қарын, қарта, жал, жаяны сауда желілеріне өткізу кезінде ветеринарлық анықтамадан басқа стандарттар талап етіледі, онда жылқы етінен дайындалатын дәстүрлі тағамдардың атауы белгіленген. Егер сондай стандарттар бар болса, дереккөзіне сілтеме беріңіз.
Қазақстанда 2017 жылдың 1 қаңтарынан бастап «Ет және ет өнімдері. Ұлттық жылқы етінен тағамдар. Жалпы техникалық шарттар» СТҚР ұлттық стандарты әрекет етеді. Онда жылқы етінен дайындалған тағамның технологиясы көрсетіледі. Аталған стандарт жылқы етінен тұтынуға әрі бөлшек саудаға өткізге дайындалған ұлттық тағамдарға таралады. Стандарт мәтінімен Нормативтік-техникалық құжаттардың бірыңғай мемлекеттік қоры – egfntd.kz сайтынан танысуға болады.
Деликатестер атауын теріп, қолданыстағы стандарттармен танысыңыз
Вернуться ко всем вопросам
Связанные вопросы
Біз туралы
Өңірлік кеңес
- Өңірлік Кеңестің мақсаттары мен міндеттері
- Өңірлік Кеңес отырыстарының хаттамалары
- Өңірлік кеңестің құрамы
- Туризм комитеті
- ҚҰРЫЛЫС, ЛОГИСТИКА ЖӘНЕ КӨЛІК МҮШЕЛЕРІНІҢ ТІЗІМІ
- Салалық қызметтер комитеті
- АӨК КОМИТЕТІ МҮШЕЛЕРІНІҢ ТІЗІМІ
- Өңдеу өнеркәсібінің салалық комитеті
- ШОБ және сауда комитеті
Бизнесті қолдау
Экспорт